slo | eng

Oracle APEX Interactive Grid Delavnica


Abakus Plus organizira enodnevni intenzivni tečaj uporabe Interaktivnih Gridov (IG) v APEX-u. IG so ena najbolj udarnih novosti APEX-a verzije 5.1. Omogočajo enostavno manipulacijo s podatki na podoben način kot ga poznamo v MS Excel. So po eni strani izredno močna komponenta za poročanje (fiksni nazivi, zamrznjeni stolpci, paginacije, …), po drugi pa omogoča enostavno urejanje podatkov, predvsem pa ima zelo veliko možnosti prilagoditev. In ravno v tem se IG razlikujejo od ostalih komponent. V APEX-u smo navajeni delati deklarativno – izberemo komponento in ji določimo lastnosti. V primeru IG pa je zgodba lahko precej drugačna. Zaradi veliko možnosti prilagoditev je potrebno uporabiti tudi precej JavaScript znanja.

V okviru tega tečaja boste spoznali kako lahko resnično izkoristite vso moč IG, zato se nam pridružite 31. 1. 2018 ob 9:00 v Kranju (RC IKT - Tehnološki park Kranj). Za prijavo in dodatne informacije pošljite e-pošto na naslov aljaz.mali@abakus.si ali pokličite na telefonsko številko 070 870 979.

Cena tečaja je 350,00 € (brez DDV) na osebo. Tečaj bo potekal v obliki delavnice, zato je število mest omejeno.

Se vidimo v Kranju!

Nova znanja


Zaposleni v podjetju Abakus plus so na letošnjih konferencah SIOUG in HrOUG za obiskovalce izvedli šest predavanj. Ker v Abakusu verjamemo, da je treba znanje razširjati vas vabimo, da si tudi vi ogledate predstavitve s teh predavanj:

APEX Shared Components v2
Arhitektura Oracle in SQL Server podatkovnih zbirk iz vidika restavriranja podatkov
SSD in Oracle
Backup z dodano vrednostjo

Predstavitve z Abakusovih ostalih predavanj pogledati na strani: PREDAVANJA.

APEX SearchNavigationMenu vtičnik


Abakusov sodelavec Andrej Grlica je izdelal vtičnik SearchNavigationMenu, ki je namenjen hitremu iskanju po menijskih postavkah APEX aplikacije. Vtičnik je zelo uporaben v primeru aplikacij, ki imajo veliko število menijskih postavk, saj takrat klikanje postavk z uporabo računalniške miške lahko postane časovno zelo potratno.

Sam vtičnik in vse informacije o njem pa lahko najdete na povezavi.

APEX: Prenovljene skupine izbirnih gumbov v Oracle APEX 5.1

Oracle Application Express z verzijo 5.1 prinaša veliko novosti. Med najbolj opaznimi so nedvomno Interactive Grids, JET Charts in Live Template Options. Poleg teh pa lahko med novostmi najdemo tudi nekaj manjših a zelo všečnih izboljšav. Ena izmed teh so tudi prenovljene skupine izbirnih gumbov (Radio Group).

Preberi celoten članek ...

Deja Vu

virtualizacija produkcijskih podatkovnih baz za:

- neprekinjeno delo ob izpadu produkcije;
- testiranje nadgradenj na produkcijskih podatkih;
- testiranje obdelav na produkcijskih podatkih;
- razvoj, testiranje in verifikacijo aplikacij na produkcijskih podatkih.
Abakus plus je razvil način, ki omogoča virtualizacijo produkcijske podatkovne zbirke. Ena ali več virtualnih kopij podatkovne zbirke so na voljo več različnim uporabnikom. Deja Vu je programska oprema za kreiranje virtualnih podatkovnih zbirk na zahtevo (DBaaS – Database as a Service oziroma DaaS – Data as a Service). Vzpostavitev virtualnih podatkovnih baz z orodjem Deja Vu je hitra in enostavna (GUI), zato
občutno znižuje operative stroške.

Več o produktu >>

Active Backup Server

Več kot samo shranjevanje varnostnih kopij!

Varnostne kopije v realnem času, ki ne obremenjujejo produkcije!
Takojšnja obnova
podatkov!
Varnostne kopije zavzamejo minimalno prostora na disku.
Uporabite ga tudi za razvoj, testiranje in verifikacijo na realnih podatkih!
Backup podatkovnih baz, datotečnih sistemov in navideznih računalnikov.

Več o produktu >>